• 0
 ≫ 

Pogledajte šta znače oznake na ambalaži proizvoda koje svakodnevno koristimo

 ≫ 

Proizvođač mora po zakonu da obeleži proizvod i na taj način informiše potrošača

  • 0
Baba, Starica, Stara žena drži bočicu otrova Foto: Shutterstock

Slika lobanje na ambalaži ukazuje nam da je proizvod opasan, vatre da je zapaljiv, a velikog znaka uzvika da može da izove nadražaje na koži. Tumačenjem ikonica na proizvodima možemo da vidimo koji je proizvod štedljiviji, koje pakovanje se reciklira, kao i koji proizvod sadrži manje opasnih jedinjenja.

Da li je neki proizvod opasan, može li da eksplodira u našim rukama, koliko traje nakon što ga otvorimo i ima li povratnu ambalažu...

Ovo su samo neke od stvari koje možemo da saznamo brzim bacanjem pogleda na ambalažu proizvoda, samo ako znamo da raspoznamo slike i simbole.

Proizvođač mora po zakonu da obeleži proizvod i na taj način informiše potrošača o svim važnim stvarima vezanim za proizvod.

Ne postoji nijedan proizvod na tržištu koji na ambalaži nema različite simbole, problem je što kupci uopšte ne obraćaju pažnju na njih, ili ne znaju šta znače.

Potrošači ne znaju dovoljno o tim simbolima, a morali bi da obrate pažnju na njih, naročito zato što neki upućuju na način upotrebe i rizik od korišćenja proizvoda.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis/G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>