• 3
 ≫ 

Nova gondola na Kopaoniku puštena u rad: Od Brzeće do Malog Karamana za 15 minuta

 ≫ 

Gondola je ukupno duga 3.741 metar, ima 28 stubnih mesta i 74 kabine

  • 3

Iz turističkog centra Brzeće do vrha Kopaonika od danas se stiže za oko petnaest minuta. Gondola iz Brzeća do Malog karamana, čija je izgradnja počela u junu prošle godine, danas se pušta u rad, a svečanosti prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Valentina Milosavljević, predsednica opštine Brus, rekla je da su ovom gondolom dobili najvažniju i najveću investiciju za ovaj kraj.

- Gondola će oplemeniti, prporoditi i vratiti život našem Brusu. Gondola donosi ekonomsku stabilnostbovom kraju, otvara nova radna mesta, povećava prihode. Želimo da zadržimo ljude da ostanu ovde, želimo prosperitetnu budućnost. Beskrajno hlava predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su ulčestvovali u izgradnji ovog projekta - kaže Milosavljević.

Direktor Skijališta srbije Dejan Ćika istakao da mu jen čast da je na čelu tima koji je pet meseci pre roka završio ovaj projekat.

- Gondola je ukupno duga 3.741 metar, ima 28 stubova, 24 stanice i 74 kabine. Maksimalni kapacitet gondole je 2.400 skijaša - rekao je on.

Svaka ski karta važiće i za vožnju novom gondolom, osim ski karte za pojedinačnu vožnju koja će imati posebnu cenu za gondolu.

Okupljenima se obratila i ministarka trgovine Tatjana Matić koja je istakla da nam gondola vraća nadu da je oporavak turizma moguć i da će se on desiti brzo.

- Srbija je pokazala da ima snage i sposobnosti i da je spremna da odgovori na izazove vremena - istakla je ona i napomenula koliko je važno sprovođenje imunizacije za povratak u normalan život, ali i za opstanak turističkog sektora.

Ona je istakla da će gondola doprineti i intenzivnijoj prolećnoj aktivnosti na planini, ali i malim privrednicima u ovom kraju da dodatno razvijaju svoj posao, a mladima d aostanu ovde da žive i rade.

- Samo u Kopaonik smo uložili 100 miliona dinara i nastavićemo da ulažemo. U poslednjih nekoliko godina porastao je interes za Kopaonik za 33 odsto, a samo tokom ove zimske sezone Kopaonik je zabeležio rekordan broj posetilaca, zabeleženo je 105.000 turista, što je porast od 23 odsto u odnosu na prethodnu sezonu - kaže ona.

Istakla je da podaci govore da kada planski razvijate destinaciju, radite na infrastrukturi i kada svako odgovorno i predano radi svoj posao i krizne situacije mogu biti prilika za rast, a da je Kopaonik to pokazao.

Premijerka Ana Brnabić poželela je da se u zdravlju koristi gondola mnogo decenija i sve najbolje onima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom.

- Mestima kao to je Brzeća ovakvi projekti pomažu da se brže razvijaju. Guramo dalje, nastavljamo jako, a sada da se provozamo - rekla je ona kratko.

Ona je istakla da je to druga gondola koju otvaramo u poslednjih mesec dana, što je velika stvar.

- Imaćemo dodatne sadržaje da ponudimo i domaćim i stranim turistima kada prođe korona virus. Još jedna značajan projekat je uređenje Ovčarsko Kablarske klisure, paralelno sa auto-putem do Požege, jer želimo da ljudi mogu da uživaju u prirodnim lepotama - rekla je ona.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako se radi

    12. februar 2021 | 12:27

    Svaka čast. Čestitam. Secerko je ovo kocio godinama da bi se punili grand i konaci. Sad ce Brus da se razvije. Neka je sa srećom!

  • g

    12. februar 2021 | 12:33

    Ovaj Kop je, ocigledno, drzava u drzavi..tu i na Zlatiboru ne vazi nista kao u ostatku zemlje

  • Maya

    12. februar 2021 | 18:12

    Katastrofa. Izgleda kao da nisu planine u Srbiji nego u Tunguziji negde. Alo narode dozovite se pameti vise. Pune nam čekaonice u amb a vi zimujte. Jadni vasi bliznji sta reci

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>