• 0

Ekipa sa Redita pokrenula lavinu: Akcije proizvođača kanabisa munjevito skaču

"Aurora Cannabis" beleži rast od oko 14 procenata, dok je druga dva poznata proizvođača prate u stopu

  • 0
Volstrit, Wall Street Foto: Tanjug/AP

Akcije nekoliko kanadskih proizvođača kanabisa nastavile su da rastu juče, podstaknute talasom legalizacije u glavnim američkim državama i trgovinskoj zajednici Reddit, a sve je praćeno nedavnim "Gejmstop ludilom".

Deonice proizvođača "Tilray" porasle su za 13 posto u pretprodaji, nakon što su ove nedelje skupile oko 150 posto. "Aphria" je porasla za više od 11 procenata u produženom trgovanju, nakon povećanja od 57 procenata ove nedelje.

"Aurora Cannabis" beleži rast od oko 14 procenata, nakon skoka od skoro 50% od ponedeljka. Kompanije koje se bave marihuanom privlače pažnju iste one WallStreetBets Reddit publike, koja je prošlog meseca doprinela neviđenom šortselingu, vezanom za fenomen Gejmstop.

Korisnici Reddit-a razgovarali su o nerešenom spajanju kompanija "Tilray" i "Aphria", kao i o dekriminalizaciji marihuane na američkom saveznom nivou, pod upravom novog predsednika Džoa Bajdena.

Jedna objava u kojoj se korisnicima govorilo da akcije ova dva proizvođača imaju više prostora za rast, svidela se oko 10.000 drugih korisnika za samo dvanaest sati, što je uticali na rapidni rast akcija.

Video: Nakon što se vakcinišete protiv korone, u ovoj pivari možete i da popijete Vakcinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>