• 0

Šef KPMG-a rekao zaposlenima da prestanu da kukaju i izigravaju žrtve, pa podneo ostavku

Ovaj 52-godišnji Australijanac se danas izvinio zbog ovog skandala

  • 0
Diskriminacija na poslu, vikanje ogovaranje, radnici šef

Foto: Shutterstock

Predsednik anglo-holandske konsultantske i revizorske kompanije KPMG u Velikoj Britaniji, Bil Majkl, podneo je ostavku jer je tokom virtuelnog sastanka o pandemiji koronavirusa i uticaju lokdauna na živote ljudi rekao zaposlenima da „prestanu da kukaju“.

Majkl, koji je na čelo kompanije došao 2017. godine, rekao je takođe tokom virtuelnog sastanka sa članovima konsultantskog tima KPMG-a za finansijske usluge, da bi zaposleni trebalo da prestanu da "igraju na kartu žrtve", opisujući skolnost ka takvom ponašanju kao "kompletno i krajnje s..nje koje traje godinama", izveštava Gardijan.

Ovaj 52-godišnji Australijanac se danas izvinio zbog ovog skandala i saopštio da je zbog tih izjava njegov položaj u ovom revizorskom gigantu „neodrživ“.

- Volim kompaniju i zaista mi je žao zbog reči koje su povredile moje kolege i zbog uticaja koji su ovonedeljni događaji imali na njih. U svetlu toga, svoj položaj smatram neodrživim i zato sam odlučio da napustim firmu - rekao je Majkl.

Iz KPMG-a su saopštili da će preduzeti korake za "izbor rukovodioca" koji će vremenom zameniti Majkla, a do tada će član borda direktora Bina Mehta obavljati funckiju vršioca dužnosti predsednika KPMG-a u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Inače, ova kompanija će, prvi put u 150 godina na jednoj od liderskih pozicija imati ženu.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>