• 0

Kako će izgledati poseta Diznilendu ubuduće: Može li gigant da se oporavi od korona krize?

Trenutno ne postoji vremenski okvir za ponovno otvaranje Diznilenda u SAD, jer je Kalifornija rekla da neće dozvoliti da se tematski parkovi ponovo otvore - dok slučajevi kovida-19 ne padnu znatno

  • 0
dizni

Foto: Unsplash

Lagano koračamo ka trećem mesecu 2021. godine, a svetlo na kraju tunela jedva da se nazire. U nekim zemljama ponovo skače broj zaraženih virusom korona, pojavljuju se novi oblici zaraze, i kompanije ne uspevaju da se vrate na pravi put u planiranom roku.

Tako je i sa svetskim gigantima kao što je Dizni. Posle burne 2020. koja je donela silne gubitke industriji zabave, još nema boljih dana za neke divove. Naime, Dizni je pogođen novim korona-udarcem u prvom kvartalu fiskalne godine, jer se restrikcije vezane za njegove tematske parkove zaoštravaju.

Trenutno ne postoji vremenski okvir za ponovno otvaranje Diznilenda u SAD, jer je država Kalifornija rekla da neće dozvoliti da se tematski parkovi ponovo otvore dok slučajevi kovida-19 ne padnu znatno. Uprkos malom padu, tamo se svakodnevno registruje više od 1.000 novih slučajeva, piše CNBC.

- Tamo gde smo mogli da otvorimo naše tematske parkove sa ograničenim kapacitetom, gosti su neprestano pokazivali spremnost i želju da ih posete, što je, verujemo, dokaz da veruju u naše sigurnosne protokole - rekao je Bob Čapek, izvršni direktor kompanije.

Divizija koja se odnosi na tematske parkove beleži 2,6 milijardi dolara izgubljenog operativnog prihoda, u decembru 2020. godine. Prihod je opao za 53%, na 3,58 milijardi dolara, a odnosi se na segment parkova, iskustva i proizvoda kompanije Dizni.

U četvrtom tromesečju 2020, kompanija je rekla da je izbijanje korona virusa koštalo oko 2,4 milijarde dolara izgubljenog operativnog prihoda u tom periodu. U drugom tromesečju, beležili su milijardu dolara izgubljenog operativnog prihoda, a pandemija je u trećem kvartalu smanjila operativni prihod za 3,5 milijarde dolara.

Diznilend u Parizu bio je otvoren do kraja oktobra, a onaj u Hongkongu do početka decembra prošle godine. Tamo bi tematski park trebalo ponovo da počne s radom u drugom kvartalu 2021. Kao i neki drugi divovi, i Dizni polaže nade u masovnu vakcinaciju. Ipak, maske i distanciranje bi trebalo da svakako ostanu na snazi.

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>