• 1

Jedan grad počinje da plaća zaposlene bitkoinima, a cilj mu je da postane nova Silicijumska dolina

Majami nastoji da postane tehnološki grad

  • 1
florida Majami / Foto: Pixabay

Grad Majami nastoji da prihvati bitkoin u svom poslovanju. Po rečima gradonačelnika Frensisa Suareza, to je potez koji bi mogao doneti profit u smislu privlačenja tehnoloških kompanija.

Gradska komisija je odobrila, na predlog gradonačelnika, da se bitkoin koristi za plaćanje gradskih radnika, a stanovnicima i kompanijama da izvršavaju plaćanje naknada i poreza s kriptovalutom.

Suarez je istakao da Majami nastoji da postane tehnološki grad i da se pozicionira kao jedan od tehnološki najnaprednijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako početni korak uključuje pronalazak kompanija koje će olakšati transakcije bitkoinom, gradonačelnik želi da investira ograničene količine budžetskih sredstava u bitkoin.

- Čvrsto vjerujem da će, kada (i ako) Amazon i (ili) Apple usvoje bitkoin kao strukturu plaćanja, stvari ubrzati jer u tom trenutku govorimo o vrlo velikom obimu transakcija koje mogu koristiti bitkoin - rekao je Suarez i dodao da gradske vlasti žele da budu u vrhu i ispred drugih kada kriptovalute dobiju veći značaj.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    15. februar 2021 | 12:06

    Opa, izgleda da ce bitcoin polako zameniti dolar...zivi bili pa videli...bitcoinkupovinaprodaja je i ovde sve popularnija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>