• 0

Posle sastanka sa ruskom delegacijom, Vesić najavio: "Moguće nove investicije u Beogradu"

Vesić je pozvao i druge ruske kompanije da investiraju u Beograd

  • 0
Goran Vesić

Foto Skupština Grada

Na sastanku srpske i ruske delegacije u Beogradu, koju su predvodili premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, razgovaralo se o mogućnosti da ruske kompanije prošire poslovanje u Beogradu, kao i da ulažu u transportnu infrastrukturu srpske prestonice. To je nakon sastanka izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je podsetio da su Lukoil i NIS (koji je u ruskom vlasništvu) već dugo prisutni na srpskom tržištu, a da se danas razgovaralo o mogućnosti da oni prošire svoje poslovanje.

- Razgovarali smo i o mogućnosti da oni ulažu u transportnu infrastrukturu Beograda. Obavestili smo ih da ćemo uporedo sa beogradskim metroom pokrenuti i projekat javno-privatnog partnerstva za BG voz - rekao je Vesić.

Dodao je da je to investicija između 800 i 900 miliona evra, a podrazumeva izgradnju više od 110 kilometara nove pruge, kao i kupovinu novih kompozicija.

- BG voz kao gradska železnica treba da bude dopuna metoru i biće jedinstven sistem s metroom koji počinjemo da radimo ove godine - naveo je Vesić.

Razgovaralo se, kaže, i o mogućnosti da Beograd kupi ruske tramvaje, ali i trolejbuse.

Ističe da u Beogradu postoje i druge ruske investicije kao što je kompanija "Marea propertis" koja je do sada investirala u oko 150.000 kvadrata i koja najavljuje nove investicije.

Vesić je pozvao i druge ruske kompanije da investiraju u Beograd i dodao da su oni u našem gradu dobrodošli.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>