• 0

Važnija vest od rasta bitkoina: Posle Masterkarda i Viza uvodi kripto-valute

Još jedna kartičarska kompanija razmatra dodavanje kripto-valuta u svoju platnu mrežu

  • 0
Visa card, viza, kupovina, kreditna kartica, kreditne kartice, onlajn, e-kupovina, internet, plaćanje, ekonomija

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni sistem plaćanja Visa kreće ka tome da omogući svojim vlasnicima kartica da kupuju i prodaju kripto-valute. Za početak, to će biti u zemljama u kojima to nije u suprotnosti sa lokalnim zakonodavstvom.

- Tržište kriptovaluta može se grubo podeliti u dva segmenta - rekli su iz platnog gigana. Objasnili su da prvi segment uključuje fiat podržane digitalne valute (tradicionalne valute, izdate od države ili međunarodne zajednice, npr. RSD, USD, EUR), uključujući stabilan novac i digitalne valute centralne banke -

Drugi segment uključuje tradicionalne kriptovalute, koje su u suštini imovina i koriste se kao alat za investiranje.

- Naša strategija je interakcija sa kripto berzama kako bismo omogućili korisnicima da kupe ove valute koristeći svoje Visa proizvode u zemljama u kojima to nije u suprotnosti sa lokalnim zakonima - rekla je Visa.

Što se tiče prvih vrsta digitalnih valuta, Visa je rekla da imaju inovativni potencijal da se koriste kao sredstvo plaćanja zajedno sa običnim novcem.

Najava Vise usledila je nakon iste odluke rivalskog Mastercarda, koja je prošle nedelje najavila da će klijentima omogućiti plaćanja u određenim kripto valutama na svojoj mreži ove godine.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>