• 5
 ≫ 

Inspektori tokom vikenda "prečešljali" 366 lokala u Beogradu: U 59 objekata uočeno kršenje mera

 ≫ 

- Za protekli praznični vikend imamo popuštanje discipline i evidentno je da inspekcijske službe koje su bile na terenu su našle povećan broj nepoštovanja mera u odnosu na prethodni period - kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

  • 5
Komunalna milicija policija Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Tokom vikenda inspekcijske službe izvršile su 366 kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu, a u 59 lokala utvrđeno je kršenje mera protiv širenja virusa korona.

U nedelju uveče kontrolisano je 208 objekata, 29 je nađeno u prekršaju, a 11 lokala je ispražnjeno zbog toga što su imali goste nakon propisanog radnog vremena do 20 časova, navodi Tanjug.

U subotu uveče kontrolisano je 158 lokala i u 30 je pronađeno da se ne poštuju mere propisane u borbi protiv širenja virusa Kovid 19.

- Za protekli praznični vikend imamo popuštanje discipline i evidentno je da inspekcijske službe koje su bile na terenu su našle povećan broj nepoštovanja mera u odnosu na prethodni period - kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon održanog gradskog Kriznog štaba.

Posebno je naglasio saradnju sa Tužilaštvom, s obzirom da je pet osoba zadržano zbog nepostupanja prema zdravstvenim merama koje su propisane u pandemiji.

Nije vreme za opuštanje

Radojičić je kazao da 366 osoba radi u inspekcijskim službama u različitim smenama već godinu dana i to maksimalno odgovorno i ozbiljno.

Poručio je građanima da nije vreme za opuštanje i naveo da rizična ponašanja mogu opet dovesti do skoka novozaraženih.

Kako ističe, s druge strane zdravstveni radnici već skoro godinu dana rade i bore se protiv virusa korona i da sačuvaju svaki život zbog čega su iscrpljeni, a veliko je pitanje kako bi mogli da izdrže veliki skok obolelih.

- Nema tog leka, te vakcine koja može da nas zaštiti ako mi sami ne vodimo računa o svom zdravlju i ne ponašamo se odgovorno. Na kraju smo borbe protiv virusa korona i ne smemo tolerisati bahatost i neozbiljnost - poručio je Radojičić.

Zadržani vlasnik i menadžer kafane, ali i tri gosta

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera i nedozvoljenog okupljanja građana, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje od 48 časova, vlasniku i menadžeru lokala „Gradska kafana” na Novom Beogradu, M. M. (35) i V. D. (31). Oni se sumnjiče za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Zadržavanje od 48 časova određeno je i za troje gostiju lokala, jer su gađali čašama i flašama policijske službenike prilikom intervencije. Za to su osumnjičene R. J. (29), R. N. (29) i P. N. (23).

Njima se na teret stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Svi oni će u pomenutom roku biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    15. februar 2021 | 18:10

    A koliko je procesljano na Kopaoniku???

  • Kalimero

    15. februar 2021 | 17:41

    Da su prave lokale "češljali", mnogo više bi bilo kazni i zatvaranja...

  • Goran

    15. februar 2021 | 17:38

    Pekare,male radnje niko ne kontroluse,musterije normalno ulaze bez maski,a vlasnici i radnici ih ne opominju,kada ce to malo da se prekontrolise,a o javnom prevozu da i nekomentarisem,nesmes nikome da kazes da stavi masku jos mozes i batine da dobijes

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>