• 4

"Srpska nacionalna avio-kompanija nijednog trenutka nije prestala da leti": Odlikovanje za Er Srbiju

Između 18. marta i 27. maja, Er Srbija je obavila ukupno 204 leta

  • 4
Er Srbija, orden Foto: Dimitrije Gol

Povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, Er Srbija je 15. februara 2021. godine, ukazom predsednika Republike Srbije, odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena. U ime kompanije odlikovanje je od predsednika Republike Aleksandra Vučića primio Branislav Malović, izvršni direktor Er Srbije. Na svečanosti održanoj u Palati Srbija pilotima srpske nacionalne avio-kompanije Goranu Veličkoviću i Svetislavu Vraniću posthumno su dodeljena priznanja Zlatna medalja za zasluge. Odlikovanja su u njihovo ime primili članovi porodica preminulih pilota – sin Svetislava Vranića i ćerka Gorana Veličkovića.

 U martu 2020. godine, pandemija koronavirusa izazvala je najveću krizu u istoriji svetskog putničkog avio-saobraćaja. Iako preko dva meseca nije bilo putničkog avio-saobraćaja, srpska nacionalna avio-kompanija nijednog trenutka nije prestala da leti, a svoje ljudske i materijalne resurse stavila je u potpunosti na raspolaganje Vladi Republike Srbije. Između 18. marta i 27. maja, Er Srbija je obavila ukupno 204 leta - repatrijacione i evakuacione letove, kojima su u Srbiji vraćene na hiljade naših državljana koji su ostali zarobljeni na aerodromima i u zemljama širom sveta i kargo-letove kojima je u našu zemlju dopremljeno više stotina tona medicinske opreme i materijala.

Er Srbija je tokom ta dva meseca letela od Kine i Seula na istoku do Los Anđelesa na zapadu. Do Kine su obavljene čak 32 rotacije.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>