• 0
 ≫ 

Radnici na daljinu obilaze tople krajeve: Mesečni hotelski boravak ih košta kao veći stan u Beogradu

 ≫ 

Havaji su ublažili ograničenja vezana za putovanja, a granice su otvorene u Meksiku, Kostariki, Belizeu i mnogim delovima Kariba. Takođe se traže Dubai, Maldivi, pa i Španija

  • 0
Turizmu preti pad od 70 odsto Meksiko / Foto: Pixabay.com

Dok čekaju širu primenu vakcina protiv kovida-19, ali i dostupnost doza određenih kompanija, bogataši iz Evrope napuštaju svoje domove ove zime i odlaze u toplije krajeve.

Rad na daljinu još uvek dominira, i sva je prilika da će biti mnogo zastupljeniji nego pre. To znači da svi, kojima posao to dozvoljava, mogu raditi sa bilo kog dela planete, gde ima internet veze.

Omiljene destinacije za beg od hladnoće, kovida-19 i tenzije, jesu Dubai, Maldivi, mada i Španija. Osnivač britanske firme "Cartology Travel" navodi za Blumberg da Amerikanci imaju više mogućnosti za "tropske bunkere".

Havaji su ublažili ograničenja vezana za putovanja, a granice su otvorene u Meksiku, Kostariki, Belizeu i mnogim delovima Kariba. Ljudi su, umorni od karantina, shvatili da život mogu da nastave na drugim mestima, mnogo manje stresa, navodi Džek Izon, osnivač "Embark Beyond".

Klijenti iz istočne obale SAD hrle u luksuzne hotele i odmarališta na Floridi, a traže i Južnu Karolinu. Oni sa zapadne obale zemlje "beže" u Arizonu i Meksiko. Bitno im je samo da imaju dobar Wi-Fi.

A cena tog ugođaja?

Nije nikako niska. U proseku, većina klijenata rezerviše dvomesečni boravak u skupocenim hotelima, što ih košta oko 140.000 dolara, budući da je mesečni boravak 70.000 dolara. Ta cena se odnosi na otmene rizorte.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>