• 0

Američke sankcije naterale Huavej da uđe u novi biznis koji, verovali ili ne, ima veze sa svinjama

Meso ove životinje najviše se konzumira upravo u Kini

  • 0
Huawei kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Huavej okrenula se proizvodnji tehnologije za gajenje svinja, jer im je prodaja pametnih telefona značajno opala zbog sankcija sa kojima se suočavaju.

Kineskom tehnološkom gigantu zabranjen je pristup vitalnim komponentama za proizvodnju telefona, nakon što ih je Tramp označio kao pretnju za američku bezbednost, pa sada za američko tržište mogu da prave samo 4G telefone, jer za 5G nemaju dozvolu.

Huavej je takođe isključen iz projekata razvoja 5G mreže u brojnim zemljama, uključujući i Veliku Britaniju, opet zbog bojazni po nacionalnu bezbednost.

Prema nezvaničnim informacijama, kompanija će ove godine smanjiti proizvodnju telefona za 60 odsto.

Zbog problema oko prodaje pametnih telefona Huavej je potražio drugi način za zaradu, pa sa razvojem veštačke inteligencije za gajenje svinja, rade i na industriji kopanja uglja.

Kina ima jednu od najjačih industrija kada je u pitanju gajenje svinja i u ovoj zemlji živi polovina svetskog fonda svinja.

svinje

Foto: Pixabay

Nove tehnologije pomažu da se modernizuje gajenje svinja, da se detektuju i prate njihove bolesti. Tehnologija za prepoznavanje svinja može da identifikuje svaku pojedinačnu svinju, dok druge stvari prate njihovu težinu, ishranu i kretanje.

- Možemo da preživimo i bez prodaje telefona - kažu u ovoj kompaniji.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>