• 0

U jednom hotelu u Južnoj Africi, zemlji koju je poharala korona, roboti dočekuju goste

Pojedini se ljute jer roboti preuzimaju poslove

  • 0
robot Foto: Unsplash

Osoblje hotela Sky u Johannesburgu drži se svih protokola za borbu protiv kovida-19, od nošenja maski do fizičkog distanciranja. Zapravo svi zaposleni osim Lexija, Micaha i Ariela. Za tri radnika ne važe pravila jer oni u vas ne bi mogli da šire virus i da hoće – roboti su.

Robotska dobrodošlica u hotelima nije novost, japanski hoteli to imaju već godinama. 2015. hotel Henn’na u Tokiju bio je prvi koji je potpuno robotizovao osoblje. Nekoliko tokijskih hotela sada ih koristi kako bi uslužili goste s blagim simptomima covida-19.

Hotel Sky prvi je u Africi koji je robotizovao recepciju što je potez koji bi mogao izazvati ljutnju u zemlji s više od 30 posto nezaposlenih. “Nikad neće zameniti ljude, ali promeniće prostor”, kaže upravnik hotela Paul Kelley. “Mislim da je to budućnost”, dodaje.

Lexi, Micah i Ariel dostavljaju narudžbine u sobe, pružaju putne informacije i mogu da nose do 300 kilograma prtljage iz predvorja do soba. Gosti mogu odabrati hoće li uslugu čoveka ili robota.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>