• 0

I Dropbox prelazi na rad od kuće, ali to će kompaniju mnogo da košta

Deo kancelarija će zadržati za sebe

  • 0
kancelarija Foto: Unsplash

Kompanija Dropbox najavila je da će da iznajmi deo svojih poslovnih prostorija, jer veliki deo zaposlenih prelazi definitivno na rad od kuće, nevezano za situaciju sa pandemijom.

Kompanija koja ima veliki poslovni prostor koji podseća na stilizovano skladište, nalazi se u San Francisku i jedna je od mnogih koje su rešile da im rad od kuće postane trajni poslovni model, nakon pto se ovaj trend pokazao efikasnim tokom pandemije korona virusa. Ova zamisao smanjila je njihovu potrebu za velikim prostorom.

- U prvo vreme ćemo zadržati deo prostorija, da ih koristimo za timski rad, a ostatak će biti iznajmljen nekome - kažu u kompaniji.

Kompanija je otpustila 11 odsto radnika prošlog meseca, uz objašnjenje da im ovakav način rada zahteva manje ljudskih resursa.

Dropbox je imao samo tri profitabilna kvartala, a kompanija je ukupno izgubila 345 miliona dolara, koliki im je minus bio krajem prošle godine. Do ovog drastičnog pada dovelo je to što su iz svoje ukupne vrednosti, zbog prelaska na rad na daljinu. izbrisali vrednost nekretnina koja je iznosila čak 400 miliona dolara.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>