• 9

Vatikan uveo stroge norme: Ko odbije vakcinaciju rizikuje da dobije otkaz, kazne do 1.500 evra

Ako se nosi maska i ne poštuje držanje razmaka, mogu biti izrečene novčane kazne od 25 do 50 evra, a za kršenje karantina predviđene su kazne do 1.500 evra

  • 9
vatikan

Vatikan / Foto: Pixabay

Zaposleni u Vatikanu, koji odbiju da se vakcinišu protiv kovida-19, od sada rizikuju da dobiju otkaz, propisuje dekret države Vatikan, koja zapošljava oko 5.000 ljudi.

Zaposleni, koji nema dokazane medicinske kontraindikacije i odbije da primi vakcinu protiv virusa korona, rizikuje "manje ili više važne posledice koje mogu ići do prestanka radnog odnosa", piše u tekstu objavljenom na zvaničnoj stranici države Vatikan.

Dekret, koji se poziva na sankcije predviđene vatikanskim zakonom iz 2011. godine, odnosi se i na kandidate za radno mesto u Vatikanu, koji možda neće biti angažovani ako odbiju da budu vakcinisani.

U tekstu se pominju "radnje neophodne za odgovor na pandemiju" i podvlači da "odbijanje vakcine može predstavljati rizik po druge" i "ozbiljno povećava rizik po javno zdravlje".

Detaljno se navodi i niz drugih kazni. Ako se nosi maska i ne poštuje držanje razmaka, mogu biti izrečene novčane kazne od 25 do 50 evra, a za kršenje karantina predviđene su kazne do 1.500 evra.

Vatikan je u januaru počeo besplatnu vakcinaciju za sve zaposlene. Poglavar papa Franja se već vakcinisao.

Video: Dao im po prsten i crvenu kapu beretu: Papa Franja uzdigao na položaj 13 novih kardinala

(Telegraf Biznis/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdan

    Pocetak kraja covecanstva

  • Uh

    Tako i treba. Neko ko veruje u cipovanje vakcinama, sataniste, lazne pandemije, ravnu zemlju i ljude reptile bi trebalo ili eliminisati momentalno ili odvojiti negde i pustiti da priroda (virus) odradi svoje. Demokratija je glupost, korak do anarhije, a oba drzavna uredjenja su ne odrziva ili kratkoročno odrziva.

  • Max

    Sve pelcovati....Tako ce ih manje biti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke