• 3

Novi istorijski maksimum: Bitkoin premašio vrednost od 57.000 dolara!

Od početka 2021. ovaj moćni novčić je ojačao 72 odsto

  • 3
bitkoin Foto: Pixabay

Bitkoin je danas skočio iznad 57.000 dolara, i tako oborio poslednji sopstveni rekord od 54.880 dolara. Vrednost najpoznatije kriptovalute sada iznosi oko 57.400 dolara.

Od početka 2021. ovaj moćni novčić je ojačao 72 odsto, a posebno nakon što je kompanija za e-vozila, Tesla, saopštila da je u kupovinu virtuelne valute uložila čak 1,5 milijardi dolara.

Takođe, ulagači su pokazali veliko interesovanje za bitkoin, što je podstaklo rast. Kompanije su počele masovnije da najavljuju prihvatanje bitkoina, i pitanje je vremena kada će oni postati regularno sredstvo plaćanja.

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOJAN D

    20. februar 2021 | 15:10

    Baš redovno pišete o bitkoina. Uradite nešto što će i prosečan čovek, vise shvatiti o njemu tj. kako da ga kupi, gde, koliki je fi, koliki su svi troškovi kupovine/prodaje.. Znači, prvo koliko košta vađenje viza kartice, i uplate na njoj recimo 100e u cilju kupovine bitkoina. Gde ga kupiti? Koliko je fi? Gde ga čuvati? Gde ga prodati i opet vratiti novac na vizu? Koliko košta ceo krug sa svim provizijama? I najvažnije, jeli taj keš tada ,cist' sa obzirom da u domaćim bankama plaćamo porez na dobit?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>