• 2

Ministarka rada u Šapcu, povodom Dana socijalne pravde: "Moramo da eliminišemo nasilje i nepravdu"

Ovaj dan nas podseća na to koliko svi moramo da uložimo napor da dostignemo socijalnu pravdu i jednakost za sve, istakla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević

  • 2
Ministarstvo za rad - saopstenje

Foto: Ministarstvo za rad Republike Srbije

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je u Šapcu Gerontološki centar i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult doo.

Poručila je da je cilj Ministarstva da obezbedi socijalnu sigurnost svim građanima, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zajedno sa Kisić Tepavčević, obilasku ovih ustanova prisustvovale su i pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević i u Sektoru za socijalnu zaštitu - Biljana Zekavica, kao i gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, navodi se u saopštenju ministarstva.

- Ovaj dan nas podseća na to koliko svi moramo da uložimo napor da dostignemo socijalnu pravdu i jednakost za sve. To je moguće samo ukoliko se poštuje dostojanstvo svakog građanina i ukoliko radimo sve da eliminišemo svaku vrstu nasilja, neravnopravnosti i nepravde - naglasila je Kisić Tepavčević.

Osnovni cilj Ministarstva je, kako je istakla, da pruži socijalnu sigurnost svim građanima, a prioritetne grupe su ranjive grupe i oni kojima je pomoć najpotrebnija, od najstarihih sugrađana do osoba sa invaliditetom.

Prof. dr Kisić Tepavčević je dodala da joj je drago što je na današnji dan imala priliku da obiđe preduzeće koje zapošljava osobe sa invaliditetom, te ukazala da će ta preduzeća uvek imati podršku Ministarstva.

Dodala je i da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisati 1. marta Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kako je navela, prioritet Ministarstva je da raspodela sredstava doprinese ekonomskom osnaživanju preduzeća i otvaranju novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom.

Ovogodišnji budžet Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom iznosi 625 miliona dinara, od čega je 175 miliona dinara opredeljeno za raspodelu putem Javnog poziva.

Gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti i podršci i naveo da grad Šabac ulaže velike napore da osobe sa invaliditetom imaju bolji tretman u društvu i da to bude grad jednakih mogućnosti za sve građane.

Video: Bravar dobio srebrno dugme za 300 hiljada pratilaca: Majstor za YouTube i frižidere

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>