• 0
 ≫ 

Sve je izvesnije da će proizvođač automobila iz komšiluka preuzeti Bugati

 ≫ 

Upućeni smatraju da se ova dva brenda tejnološki uklapaju

  • 0
Rimac, Automobil, kompanija, logo Foto: Shutterstock

Proizvođač električnih superautomobila Rimac i Folksvagenova marka superautomobila Bugati dobar su par u tehnološkom smislu.

Tako je bar ocenio Oliver Blum, direktor Poršea za nemački "Automobilwoche".

Tom izjavom podstakao je nade da bi dogovor konačno mogao da bude postignut, odnosno da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugati.

Britanski "CarMagazine" prošle je godine objavio da bi Folksvagen predao Bugati Rimcu, u zamenu za povećanje udela kompanije Porše (isto u vlasništvu Folksvagena) u kompaniji Rimac Automobili, prenosi portal "Index".

- U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako da osiguramo razvoj Bugatija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome da odigra značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju - rekao je Blum za "Automobilwoche".

Rimac C_Two Foto: Rimac Automobili

- Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Verujem da će o ovom pitanju odluka biti doneta u prvoj polovini ove godine - dodao je, prenosi "Reuters".

Blum je takođe potvrdio veće uštede za Porše, rekavši da planiraju da podrže rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi evra do 2025. godine.

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>