• 0

NLB niže dobre poslovne rezultate: Akcije skočile naglo, i evo koliko sada vrede

"NLB će ovde raditi isto što radi u Sloveniji i želimo da postanemo vodeća finansijska institucija u Srbiji", rekao je Blaž Brodnjak, početkom 2021. za naš portal

  • 0
Komercijalna banka, NLB banka Ilustracija: Nikola Jovanović

Cena akcije NLB banke zabeležila je nagli rast od 6,31 posto i zaključila trgovanje na 47,2 evra u petak, nakon objave preliminarnih poslovnih rezultata za fiskalnu 2020. godinu.

Grupa NLB lani je ostvarila neto dobit od 268,9 miliona evra, što je za 38,9 posto više nego 2019. godine. Na odličan rezultat je snažno uticalo preuzimanje Komercijalne banke, prema nerevidiranim podacima o prošlogodišnjem poslovanju.

Prihodi grupe iznosili su 504,5 miliona evra, i manji su za dva procenta nego godinu dana ranije.

Podsećamo, početkom godine Blaž Brodnjak, prvi čovek NLB Grupe, rekao je za Telegraf Biznis da im je namera da Komercijalnu banku još više približe klijentima.

NLB će ovde raditi ono što radi u Sloveniji i želimo da postanemo vodeća finansijska institucija u Srbiji - dodao je.

Tada je rečeno i da će Komercijalna banka biti distributer univerzalnih finansijskih usluga, pored klasičnih bankarskih i osiguranja, kao i upravljanja imovinom.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>