• 2

Gejts o svetu posle korone: Da li nam dolaze bolji dani ili ne?

Njegova fondacija, koju vodi sa suprugom Melindom, izdvojila je 1,75 milijardi dolara za istraživanje i medicinske potrepštine u borbi protiv korone

  • 2
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Relativno skoro vakcinisan protiv kovida-19, milijarder i suosnivač Majkrosofta, Bil Gejts, otkriva za EL PAÍS neke svoje stavove vezane za postpandemijski svet.

Kaže da će u narednih godinu dana u velikoj meri prevladati najdramatičniji efekti pandemije, i da će se tek sledećeg leta stvari vratiti u normalu, pod uslovom da se vakciniše najmanje 70% populacije.

Njegova fondacija, koju vodi sa suprugom Melindom, izdvojila je 1,75 milijardi dolara za istraživanje i medicinske potrepštine u borbi protiv korone.

Novinarka Montserat Domingez ga je upitala i šta misli o pokretima protiv vakcina i sve učestalijem negodovanju na društvenim mrežama?

- Problem postaje veoma ozbiljan ako takve priče nateraju ljude da poveruju da nošenje maske ili vakcina nisu važni. Uprkos tužnoj godini za nama, i ovim danima, možemo u dobre svrhe iskoristiti inovacije koje su ugledale svetlost dana, kao što je RNA technique - navodi Gejts.

Video: U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske Sputnjik V vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>