• 0

Ministarka Obradović posetila Šabac i uručila ugovor o radu Nikoli Ninkoviću, slepom IT stručnjaku

Sa gradonačelnikom Šapca, dr Aleksandrom Pajićem, ministarka je razgovarala o projektima koje grad planira da realizuje u narednom periodu, ulaganjima, ali i načinima kako MDULS može da pomogne gradu Šapcu

  • 0
SABAC OBRADOVIC POSETA Foto: Tara Radovanović

Ministarka MDULS (Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave) Marija Obradović posetila je danas Šabac, gde je razgovarala sa rukovodstvom grada, obišla Jedinstveno upravno mesto i uručila ugovor o radu Nikoli Ninkoviću, slepom Šapčaninu koji će u Gradskoj upravi raditi na poslovima izrade programa za evidenciju izdatih dokumenata iz matičnih službi.

Sa gradonačelnikom Šapca, dr Aleksandrom Pajićem, ministarka je razgovarala o projektima koje grad planira da

realizuje u narednom periodu, ulaganjima, ali i načinima kako MDULS može da pomogne gradu Šapcu.

Obradovićeva je obišla i Jedinstveno upravno mesto (JUM) otvoreno tačno pre godinu dana i uverila se da ovaj najpopularniji projekat MDULS među opštinama i gradovima u Srbiji - u ovom gradu funkcioniše na najbolji mogući način i da je gradska administracija postala pravi servis svojih građana.

Tom prilikom, ministarka je upoznala Nikolu Ninkovića, slepog Šapčanina, kome je bolest oduzela vid, ali koji

uprkos tome radi na veb aplikaciji koja će omogućiti kompletnu digitalizaciju izdatih dokumenata iz matične službe.

- Nikolina priča je priča koja mora da "zvoni" Srbijom i za mene je ovo izuzetno važno, kao apel i obaveza gradovima i opštinama da pronađu u svojim sredinama ovako mlade, aktivne, energične ljude koji, bez obzira na svoj invaliditet, mogu mnogo da urade i pomognu svojim sugrađanima i rade u korist svih građana. Današnji dan je dan kada je Nikola heroj u Srbiji i očekujem da imamo puno takvih heroja širom naše zemlje - poručila je ministarka.

Dodala je i da funkcija Gradske uprave jeste da se sve digitalizuje, ubrza i da se građanima uštede i vreme i novac i izrazila je divljene Nikoli, koji je uložio dodatni trud, snagu i volju kako bi ostvario svoje ciljeve.

Tokom posete Šapcu, ministarka Obradović još jednom je pozvala građane da se preko Portala eUprave prijave za

imunizaciju, kako bi što pre stekli kolektivni imunitet i odbranili se od pandemije, a posetu ovom gradu ministarka državne uprave i lokalne samouprave završiće obilaskom jednog od punktova za vakcinaciju.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>