• 1
 ≫ 

Obožavani kuvar prvi put o biznisu usred korone: "Izgubio sam milione, ali otvaram još 5 restorana"

 ≫ 

Od 19. marta 2020. do 3. februara ove godine, Remzijevi restorani kojih je trenutno 35 - izgubili su 66 miliona evra

  • 1
Gordon Ramzi, kulinarska emisija, kuvanje Foto: National Geographic

Turizam, ugostitetljstvo i avio-industrija su tri najpogođenije grane tokom korone, a kriza nije zaobišla ni slavna imena.

Poznati škotski kuvar, Gordon Ramzi (55), otkriva da je izgubio 66 miliona evra, jer je bio morao da zatvori restorane većim delom prošle godine, usled karantinskih mera.

Remzi ima čak 35 restorana, a uprkos gubitku, u 2021. planira da otvori još 5 takvih objekata. Samo prošlog meseca je izgubio 11,5 miliona evra za rezervacije, jer je u Britaniji na snazi bio treći lokdaun.

Bio je primoran da otkaže 22.000 rezervacija za svoje restorane poslednjeg meseca 2020, jer su tamo vladale stroge anti-korona mere.

- U decembru smo imali gubitak od 11,5 miliona evra rezervacija koje su nestale preko noći. Od 19. marta 2020. do 3. februara ove godine, izgubili smo 66 miliona evra - kaže Remzi.

Remzi je popularnost stekao kao domaćin i voditelj kulinarskih TV formata, poput Paklene kuhinje ili Master Šefa. Zanimljivo je da je hteo da bude profesionalani fudbaler, ali ga je povreda kolena u 19. godini omela u tome.

Tada se okrenuo kulinarstvu. Više od 10 godina radio je kao šef kuhinje u londonskim restoranima, a onda je 1997. pokrenuo svoj biznis. Nakon samo četiri godine postojanja, restoran je dobio 3. Mišlenovu zvezdicu.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>