• 5

"Nijedan investitor nije otišao iz Srbije": Možemo da budemo među prvih 10 zemalja na Duing biznis

Vlada Srbije donela Akcioni plan za dalje poboljsasnje Srbije na DB listi

 • 5
NALED SIVA KNJIGA MIHAJLOVIC

SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je danas, na predstavljanju 13. izdanja Sive knjiga NALED-a, da Srbija može da bude među prvih 10 zemalja na Duing biznis listi Svetske banke, ako je već uspela da zauzme deveto mesto u svetu po izdavanju građevinskih dozvola.

Mihajlović, koja je i predsednica vladine Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi SB, rekla je da je sigurna da je sigurna da će naredne godine u Sivoj knjizi biti manje preporuka za regulatornu reformu koje treba sprovesti.

- Mislim da smo pokazali svake godine da možemo da popravimo uslove poslovanje. Zajednički smo radili na tome sa NALED-om - navela je Mihajlović.

Podseća da je 2020. godina bila veoma teška, ali da je i pored toga Vlada Srbije donela Akcioni plan za dalje poboljsasnje Srbije na DB listi u za period od 2021. do 2023. godine.

Dodaje da je već dosta urađen o i po pitanju Zakona o stečaju i uvođenja elektronskog. Mihajlović je naglasila da nijedan invetitor iz Srbije nije otišao tokom prethodne godine i da to govori o uslovima poslovanja u našoj zemlji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 034

  23. februar 2021 | 18:51

  Sto bi isli kad za radno mesto dobiju subvencije. Onda starim radnicima daju otkaz, prime nove ,opet subvencija i tako u krug.Raj za investitore.

  7
  0

  Podelite komentar

 • Xyz

  23. februar 2021 | 23:41

  🙉🤣🤣🤣

  4
  0

  Podelite komentar

 • Boban

  23. februar 2021 | 20:00

  Normalno da nije otisao nijedan "investitor" kad im dajete novac da dolaze, dajete im povlastice, dajete im subvencije na radnike, besplatno zemljiste, ne placaju poreze a sopstveni narod terate iz drzave..... Frilensere i druge internet radnike hocete da oterate iz drzave jer se bore za svoju egzistenciju kako bi prehranili sebe ili svoje porodice i hocete da im otimate preko privatnih izvrsitelja jer su se zauzeli za svoja prava.....

  4
  0

  Podelite komentar