• 1

Da li je ovo početak kraja uplatnica? Privrednicima dodatno olakšano korišćenje QR koda

Korisnicima je omogućeno i preuzimanje naloga za uplatu s pripremljenim NBS IPS QR kodom

  • 1
qr code, kju ar kod

Printskrin: Youtube/DoItForDummies

Narodna banka Srbije je uvela novu uslugu u okviru servisa Generator/Validator kojom je omogućila generisanje i preuzimanje naloga za uplatu s NBS IPS QR kodom.

Privredni subjekti koji su do sada korisnicima dostavljali nalog za uplatu u papirnoj formi, od sada mogu da šalju račune sa NBS IPS QR kodom imejlom, a platilac će jednostavnim skeniranjem koda u aplikaciji mobilnog bankarstva - bez prekucavanja podataka, bez štampanja uplatnice i bez grešaka - jednostavno izvršiti plaćanje, objavila je NBS.

Iz NBS podsećaju da su ranije omogućili svim privrednim subjektima da na jednostavan način kreiraju – generišu NBS IPS QR kod, popunjavanjem definisanih elemenata prikazanih u formi polja za popunjavanje i da tehnički provere ispravnost (validaciju) već pripremljenih IPS QR kodova za račune putem servisa Narodne banke Srbije Generator/Validator.

Unapređenjem navedenog servisa sada je svim korisnicima omogućeno i preuzimanje naloga za uplatu s pripremljenim NBS IPS QR kodom, te korisnici mogu preuzeti tehnički ispravan kod na nalogu za uplatu, navodi se u informaciji centralne banke.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke