• 0

Vrednost banke koja ne beži od bitkoina skočila 1.300 odsto

Silvergate trenutno ima 5 milijardi dolara kripto depozita

  • 0
Bitkoin, ethereum

Foto: Tanjug/AP

Skok cena bitkoina podigao je i vrednost jedne kalifornijske banke koja prima depozite u ovoj kriptovaluti i koja izdaje kredite osigurane bitkoinima.

Akcije banke Silvergate Capital skočile su samo od početka godine za 120 odsto, dok su u proteklih godinu dana povećane za neverovatnih 1.300 odsto.

Istina, danas sve više platnih instrumenata počinje da prihvata bitkoin, ali nijedna banka na svetu nije u materiji toliko koliko je ova.

Silvergate se okrenuo bitkoinima kada je njen prvi čovek odlučio da uloži svoj novac u ovu digitalnu valutu, 2013. godine, jer je shvatio da nedostaje na tržištu finansijska institucija koja bi se bavila ovim poslom.

Takva banka morala bi da bude u mogućnosti da opsluži klijente svakog časa u toku dana, jer se bitkoinima, za razliku od drugih valuta i finansijskih aseta, trguje stalno, bez prestanka.

Silvergate trenutno ima 5 milijardi dolara kripto depozita, ali najveću zaradu imaju od menjačnice koja klijentima omogućava da zamene dolare za bitkoine u bilo kom trenutku u toku dana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>