• 16
 ≫ 

Drobnjak o ukoru Momirovića: Malo nas je grdio, ja nisam sujetan...

 ≫ 

"Nisam sujetan čovek", rekao je Drobnjak odgovarajući na pitanje kako se osećao zbog ukora ministra

  • 16
Zoran Drobnjak, Zoran Drobnjak

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar građevine Tomislav Momirović nije prisustvovao događaju na Naplatnoj stanici Beograd gde premijerka obilazi Centar za prikupljanje i obradu podataka i punjač za električne automobile. To je izazvalo pitanje da li je poželjan s obzirom na snimak od pre nekoliko dana, gde se obraća radnicima povišenim tonom zbog probijanja roka. 

- Ovo nije bila bila tema za njega, a snimak koji se pretvorio u hajku, iz kojeg sam ja videla ministra kome je izuzetni stalo da se rokovi ne pomeraju. Nije možda pronašao najadekvatniji rečnik, ali jesam videla emociju da nešto mora da se završi -rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da ministar Momirović ima punu njenu podršku i da bi volela i da se drugi toliko nerviraju kada uvide da se negde kasni. Istakla je da je Momirović imao pravo da "ne pravimo avione, već je potrebno da osvetlimo jedan tunel".

Zoran Drobnjak je rekao novinarima da "nije bilo baš tako kako se priča". 

- Momirović je pomenuo rasvetu. Nije problem rasveta, problem je da se to završi na vreme. Postoji zemlja iznad tunela koja mora da se skine kako bi se uradile instalacije. To zahteva vreme - objasnio je Drobnjak. 

Kako je rekao, on nije sujetan čovek da bi se nekako osećao tim povodom. 

- Jeste malo grdio, prozivao da to mora da se završi, to nije važno. Važno je da se to završi na vreme - rekao je Drobnjak. 

"Otkazao sam tri sastanka zbog vas; Niste državni vrh, tu ste da radite"

 

Podsetimo, ministar Tomislav Momirović nastupio je oštro pred radnicima tokom obilaska tunela Lipak na obilaznici oko Beograda.

- Otkazao sam tri sastanka zbog vas. Ko je vama dao pravo da pomerate rokove? Znači, pričali smo 15. aprila zadnji put kad smo se videli. To mislim i na vas i na Kineze. Je l' tako, direktore, jesmo tako pričali? - upitao je ministar prvog čoveka Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Drobnjak je potvrdio da je 15. april dogovoren kao datum završetka radova. A onda mu je zazvonio telefon.

"Ugasite telefon, molim vas", napomenuo je ministar Momirović.

On je prisutnima poručio da ne daju sebi za pravo da rastežu rokove.

"Niste vi državni vrh, niste vi dogovorili poslove. Vi ste ovde da radite, dobro ste plaćeni, dobri ste partneri... Molim vas, do 15. aprila", naglasio je.

Obraćajući se Zoranu Drobnjaku, još jednom mu je poručio: "Direktore, nemojte da me razočaravate, nemojte da dozvoljavate to."

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    24. februar 2021 | 13:02

    Svi normalni ljudi se stide u njegovo, u ime premijerke i svih onih koji su zauzeli pozicije koje ne zaslužuju i kojih nisu dostojni! Ali neka, mi koji smo većina smo krivi za to, jer smo prećutno to dozvoli!

  • Baxter

    24. februar 2021 | 12:28

    Nije nista, malo me tata tuk'o!

  • Miks

    24. februar 2021 | 13:25

    Zašto ne stavite ceo tekst šta je sve rekao???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>