• 1

Još 10 godina besplatnog rominga u EU, ali to nisu jedine novine

Nova pravila će takođe obezbediti efikasan pristup hitnim službama

  • 1
žena devojka mobilni telefon Foto: Pixabay

Evropska komisija predložila je novu uredbu kojom se sadašnja pravila o besplatnom romingu unutar EU 27 produžavaju za narednih 10 godina.

U Briselu naglašavaju da od juna 2017. godine, kada je doneta uredba o petogodišnjem ukidanju naknada za roming između EU 27, Lihtenšatjana, Norveške i Islanda, gotovo 170 miliona Evropljana koristi usluge besplatnog rominga, a da je usluga prenosa podataka u romingu porasla 17 puta u odnosu na period pre ukidanja nadoknada.

- Milioni Evropljana uživaju u blagodatima rominga širom EU bez dodatnih troškova. U pitanju je i kamen temeljac jedinstvenog tržišta. U evropskoj digitalnoj deceniji svi moraju biti u mogućnosti da imaju odlične veze svuda u Evropi, baš kao i kod kuće - poručio je komesar za unutrašnje tržište, Tijer Breton.

Nova uredba se pored produžetka besplatnog rominga odnosi i na obezbeđivanje bolje usluge rominga koji bi po kvalitetu i brzni trebalo da bude isti za sve mreže bez obzira da li se nalazite kod kuće ili u drugoj državi.

Nova pravila će takođe obezbediti efikasan pristup hitnim službama kao i povećati svest potrošača o mogućim naknadama za korišćenje usluga sa dodatnom vrednošću tokom rominga.

Video: Dirljiv prizori na grobovima kućnih ljubimaca: Nakon što uginu rađa se novi život

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    24. februar 2021 | 15:07

    A gde smo mi ?Imamo roming da S.Korejom Rusijom i Belorusijom.Izvinite komunisti ali istina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>