• 0

Prodavali aparate za zavarivanje u Subotici: Utajili porez i prali novac

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 0
porez

Foto: Unsplash

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

Policija je uhapsila A. К. (1973), odgovorno lice firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici, koja se tereti da je izvršila krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. К. (1971), M. Đ. (1983) i D. Đ. (1973), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je A. К., u periodu od 2016. do 2019. godine, radi izbegavanja plaćanja poreskih obaveza davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova.

Postoje osnovi sumnje da je ona, u istom vremenskom periodu, izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. К., M. Đ. i D. Đ., koji su taj novac podizali i vraćali A. К.

Кako se sumnja, da bi prikrila neosnovan prenos novca osumnjičena A. К. je sačinjavala lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Takođe, A. К. je u periodu od decembra 2018. do maja 2019. godine u više navrata sa poslovnog računa firme neosnovano podizala novac. Sumnja se da je A. К. ovim radnjama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 104.464.637 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Ronaldo utajio 19 miliona poreza a na suđenje poneo dijamantski sat

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke