• 14

Mlekomat je napravio bum, a da li znate da u Srbiji ima i cvetomat? Imate li novu biznis ideju?

Prodaja živih rakova, prodaja kravata, automat za "martini"... koji biste voleli da vidite u vašem gradu?

  • 14
Lavanda Foto: Shutterstock

Srbija je pre samo desetak dana dobila svoj prvi mlekomat. Poljoprivrednik Milovan Ninčić, iz čajetinskog sela Branešci, pronašao je način da unovči svoj težak rad i kako kaže, nije se pokajao jer je u prvih pola meseca od postavljanja mlekomata - prodato skoro 1.000 litara mleka. 

A da li znate šta još ima u našoj zemlji a da "izbacuje" mašina, a nije novac kao kod klasičnih bankomata?

Postoji na primer, cvetomat. Oni su česti u gradovima u zemljama u regionu. Od nedavno se i kod nas, doduše još sporadično, može koristiti ovakav aparat.

Od nedavno imamo priliku da kada nam hitno treba cveće za poklon ili neku drugu priliku, a cvećara je zatvorena, kupimo cvetni aranžman. Kao na bankomatu, u cvetomatu je moguće u svako doba dana i noći, sedam dana u nedelji kupiti cveće u buketu ili saksiji, ili neki poklon, na primer igračku. Postoji jedan u Novom Sadu, jedan u Zrenjaninu, a kako čujemo i jedan u Loznici.

Za kupovinu prizvoda na cvetomatu koriste se papirne novčanice, ali treba voditi računa da ubačeni iznos bude tačan, jer aparat ne vraća kusur. Cena cveća je ista kao u cvećari.

Imamo prvi automat u Srbiji za izradu fotografija sa društvenih mreža ili mobilnog telefona. Nalazi se u jednom beogradskom šoping centru.

Postojale su i neke druge ideje ali su prošle neslavno u našim gradovima.

Izdvojili smo i nekoliko zanimljivih automata u svetu:

Prodaja živih rakova, prodaja kravata, automat za "martini", ima i onih za prodaju marihuane, kuvanih jaja, ali i prodaju pornografskih časopisa. Postoje dalje automati za prodaju silikonskih grudi, prodaju udobnih cipela, kavijara... Jedan prodaje i zlato.

Koji biste vi voleli da vidite u Srbiji? 

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>