• 2

Direktoru eUprave uručeno priznanje za doprinos reformama u Srbiji

Sistem e uprave prepoznat i u svetu kao jedan od najboljih primera dobre prakse

  • 2
naled,

Foto: Naled

Odlukom Upravnog odbora NALED-a direktoru Kancelarije za IT i eUpravu Mihailu Jovanoviću uručeno je specijalno priznanje za doprinos reformama u Republici Srbiji uz posebno isticanje razvoja informacionog sistema za vakcinaciju i organizovanja samog procesa vakcinacije protiv COVID-19, koji je prepoznat i u svetu kao jedan od najboljih primera dobre prakse i odgovora na krizu izazvanu koronavirusom.

Кako je naveo Upravni odbor NALED-a usvajanje Programa za razvoj eUprave, uspostavljanje Portala LPA, omogućavanje dostave rešenja u eSanduče na Portalu eUprava, izgradnja i puštanje u rad Državnog data centra u Кragujevcu, omogućavanje bezgotovinskog plaćanja na šalterima opština i institucija uticali su značajno na unapređenje efikasnosti svih procedura koje građani i privreda imaju sa državom.

Na predstavljanju Sive knjige, NALED je uručio tradicionalna specijalna priznanja istaknutim pojedincima i timovima u javnoj upravi koji su u saradnji sa NALED-om najviše doprineli usvajanju preporuka Sive knjige, ali i prevazilaženju prepreka i izazova koje je nametnula pandemija korona virusa.

Na tradicionalnoj konferenciji o ekonomskim reformama ocenjeno je da je reformski tempo očekivano opao u godini koju je obeležila pandemija korona virusa i briga za zdravlje građana i očuvanje radnih mesta. Rešeno je 13 preporuka prethodne Sive knjige, od čega dve potpuno i 11 delimično, što ukazuje na potrebu da u 2021. institucije ulože više truda u iznalaženje potpunih, a ne polovičnih rešenja.

Video: Ovako izgleda prijava za vakcinaciju putem portala eUprava: Potrebno je 14 koraka i 5 minuta vremena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>