• 0

Atanasković u poseti kompaniji "Matijević kreveti": "Svojim poslovanjem opravdali su pomoć države"

Ministarstvo privrede podržalo poslovanje firme sa 12,5 miliona dinara

  • 0
Anđelka Atanasković, ministarka privrede Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas kompaniju „Matijević kreveti“ u Valjevu, koja je u prethodnom periodu bila korisnik bespovratnih sredstava namenjenih za pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

- Kompanija u kojoj se danas nalazimo je tokom 2017., 2019. i 2020. godine bila korisnik sredstava Ministarstva za nabavku opreme. Svojim poslovanjem su opravdali pomoć države, što treba da bude motiv i drugima da osmisle dobre projekte i prijave se za neki od četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, za šta je za ovu godinu Ministarstvo privrede obezbedilo dve milijarde dinara - rekla je Atanasković.

Ministarka je pohvalila društveno odgovorno poslovanje ove kompanije koja je tokom pandemije donirala svoje proizvode za Kovid bolnicu u Areni u Beogradu.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rekao je da su privrednici izuzetno značajni i da bi trebalo da se radi na unapređenju privrednog ambijenta na lokalu.

- Zahvalio bih se ministarki na poseti. Verujem da ćemo obezbediti bolje uslove za privredu u našem mestu. Ministarstvo privrede je zajedno sa gradom Valjevom finansiralo radove na saobraćajnici u privrednoj zoni na istočnom obodu grada. To je jedna od najznačajnijih investicija za ovo mesto, koja će doprineti razvoju Valjeva - poručio je gradonačelnik.

Vlasnik firme Branko Matijević istakao je da tokom tri godine, kroz svoje programe, Ministarstvo privrede podržalo poslovanje sa 12,5 miliona dinara i pozvao druge privrednike da apliciraju za bespovratna sredstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>