• 0

"Nadamo se da će ova godina biti lakša, u epidemiološkom i ekonomskom smislu"

Akademija bi trebalo da dodatno unapredi i ojača veštine i znanja menadžera

  • 0
Svetu će biti potrebni menadžeri svih vrsta Foto: Shutterstock

U godini koju je obeležila pandemija izazvana virusom korona Srpska asocijacija menadžera (SAM) pružala je aktivnu podršku članovima, nastavila da doprinosi unapređenju poslovnog okruženja i da bude odgovoran partner državi i biznis zajednici u pronalaženju efikasnih rešenja za očuvanje poslovanja i zaposlenih.

To je zaključak 14. redovne godišnje Skupštine članova te asocijacije, koja ove godine obeležava 15 godina poslovanja i koja planira da pokrene akademiju. Akademija bi trebalo da dodatno unapredi i ojača veštine i znanja menadžera, budućih "lidera za 21. vek".

U fokusu će biti regionalizacija SAM-a koji će svoje aktivnosti proširiti povezivanjem sa menadžerima i preduzetnicima širom Srbije, a kako bi im se ponudila podrška i saradnja.

Predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović kazao je da je Srpska asocijacija menadžera pokazala i u 2020. odgovornost prema široj poslovnoj zajednici. Prema njegovim rečima, redovno su isticali važnost solidarnosti, očuvanja zaposlenih i poslovnih procesa, kao i neprekidanje lanca plaćanja.

"Nadamo se da smo bili podrška kada je trebalo i da će ova godina biti lakša, kako u epidemiološkom smislu, tako i u ekonomskom, ali smo, takođe, svesni da moramo da nastavimo da se međusobno pomažemo i da bez međusobne solidarnosti i empatije prema društvenoj zajednici, dalji opstanak, rast i boljitak - nisu mogući", kazao je Damljanović.

U 2020. godini održano je i pokrenuto 50 događaja i inicijativa, koje je aktivno pratilo više od 4.000 učesnika. Za vreme vanrednog stanja SAM je prvi počeo sa online konferencijama "Biznis u izazovnim vremenima" na kojima su se poslovnoj zajednici davali saveti i prenosila efikasna rešenja za poslovanje u krizi.

Izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović istakla je da su posebno ponosni što su tokom prošle godine ostvarili saradnju sa ekonomskim fakultetima u Subotici, Beogradu, Nišu i Kragujevcu i organizovali predavanja menadžera za studente.

"Pokrenuli smo i podcast u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu u želji da mladima što više približimo biznis teme i menadžersku profesiju. Sa velikim entuzijazmom i u 2021. nastavljamo da znanje i iskustvo naših članova stavljamo na raspolaganje mladima, široj poslovnoj zajednici i društvu", kazala je Bulatović.

Kraj godine, koji je Asocijacija dočekala sa 409 članova, obeležila je Dodela godišnjih nagrada pod sloganom "Odgovorno liderstvo", a dodeljene su nagrade za izuzetne menadžere, poslodavce i kompanije koji su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da budu istaknuti kao primeri odgovornog poslovanja.

Godišnje nagrade, uz upućenu posebnu poruku zahvalnosti, predate su i medicinskim radnicima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>