• 2

Momirović: Kada sam bio privatnik, bio sam oštriji

"Prioritet su rokovi, nema šale s narodnim novcem"

  • 2
Zima, sneg u Beogradu, čišćenje snega, posipanje soli

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar Tomislav Momirović kaže da je njegov zadatak da kompletna obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka bude završena do jeseni 2022. godine, a tuneli "Lipak" i "Železnik" u naredna dva meseca.

- To će morati da bude završeno i ne mogu ljudi koji su dali jedne rokove olako da kažu nama je komfornije da završimo za dva-tri meseca - kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je podsetio da se decenijama ulaže u obilaznicu oko Beograda, a juče je za RTS kazao da ni dok je radio u privatnom sektoru i sa svojim novcem nije dozvoljavao da izvođači postavljaju rokove i vode "svoju politiku", pa to, dodaje, posebno ne želi da dozvoli kad je u pitanju narodni novac.

Kaže da je teško objasniti ljudima da nije bila režirana njegova poseta gradilištu u ponedeljak, kada je izvođačima kod tunela Lipak poručio da moraju striktno poštovati rok i radove završiti do 15. aprila.

- Možemo da pričamo o tonu i načinu komunikacije, ali voleo bih da svi razumeju u kakvoj se situaciji nalazimo. Ovo je sigurno najveći investicioni talas u istoriji ove zemlje - istice Momirović. Kaže da je dok je radio u privatnom sektoru u komunikaciji sa radnicima često bio i oštriji.

- U tim uslovima, nama je prioritet da završimo te auto-puteve. Šta sam mogao da im kažem? Da ćemo ići na arbitražu, da se ne slažem, da sam ljut - pita Momirovic.

Poručio je da nema šale i kompromisa sa narodnim parama i istakao da je na svakom koridoru prioritet da se rokovi ispune. Kaže da je svako gradilište već obišao i sve upozorio da moraju da se drže rokova i da ne pristupaju olako poslu.

- Ako pustite 15 dana, pustićete i dva meseca. Ako pustite dva meseca, nikada nećete završiti -naglasio je Momirović.

Kaže da problemi i pocinju kada počnu da se sprovode velike investicije.

 

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kg

    25. februar 2021 | 15:07

    Dodji u Kragujevac pa vidi kako se i koliko dugo rekonstruiše gracka pijaca godinu dana i kraj se još uvek ne nazire ruglo u centru grada sramota!

  • dragan

    25. februar 2021 | 22:09

    Ko tebe šta pita koji crni ministar

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>