• 0

Najstarija svetska avio-kompanija dolazi u Srbiju, prvi let 13. maja

Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190

  • 0
avion

Foto: Unsplash

Najstarija svetska avio kompanija osnovana 1919. godine, holandska KLM Rojal Dač Erlajns, povezaće direktnim letovima Beograd i Amsterdam počev od 13. maja 2021.

Avioni KLM-a će u početku leteti na ovoj relaciji tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi, navodi se u saopštenju kompanije.

Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi.

Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Iz kompanije ističu da bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa COVID-19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

Napominju u tom kontekstu da je KLM već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, te da će, sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biti od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>