• 1
 ≫ 

Gigant ponovo mora da odreši kesu: Milionski penali zbog kršenja sporazuma o bezbednosti

 ≫ 

Uprkos problemima iz prošlosti, Boing je završio 2020. sa dobrim rezultatima

  • 1
avion

Foto: Freepik.com

Boing je poslednjih godina imao brojne izazove i probleme u poslovanju, pre svega, kada govorimo o dve nesreće, iz 2018. i 2019. godine, prilikom kojih je poginulo ukupno 346 putnika.

Reč je o modelu 737 MAX koji je odmah bio povučen, i do skoro se radilo na njegovom softveru. Takođe, doneta je odluka da američki gigant mora da plati 2,5 milijardi dolara zbog ovih padova letelica.

Najnovija vest je da je Boing, američki proizvođač koji postoji od 1916, pristao da plati kaznu od 6,6 miliona dolara, nakon što je vazduhoplovni regulator - američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) - utvrdio da kompanija nije poštovala sporazum o bezbednosti iz 2015. godine.

U kaznu je uključeno 5,4 miliona dolara zbog nepoštovanja sporazuma u kojem se Boing obavezao da će promeniti svoje interne procese radi poboljšanja, a takođe je trebalo da da prioritet usklađivanju sa propisima.

Tu je i dodatna kazna od 1,21 milion dolara. Iz FAA navode da "Boing nije ispunio sve svoje obaveze prema sporazumu o nagodbi". Podsećamo, američki gigant je već platio 12 miliona dolara kao deo nagodbe, pre šest godina.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    26. februar 2021 | 08:13

    Profit im važniji od sigurnosti, ljudskih života...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>