• 6

Gejts: Sa bitkoinom se možete igrati samo ako ste bogati kao Mask. Ta vrsta ulaganja nije za mene

Kada je reč o investiranju, američki milijarder prednost daje kompanijama koje proizvode nešto "konkretno"

  • 6
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, nije investirao u bitkoin, a po svoj prilici - ni neće. Kako je rekao u razgovoru uživo na društvenoj mreži Clubhouse, ta vrsta ulaganja "nije za njega".

On nije jedini iskusni biznismen i investitor koji ne veruje u najpoznatiju kriptovalutu, Voren Bafet takođe u njoj ne vidi potencijal. Kako su oni uspešni poslovni ljudi "starog kova", Gejts navodi da više voli da investira u kompanije koje proizvode proizvode, dakle, nešto konkretno.

Kao primer, naveo je kompanije koje rade na razvoju vakcinu protiv malarije i morbila. Milijarder je rekao i da svoje investicije nije birao na osnovu toga da li će drugima vredeti više, piše BBC.

U ranijem intervjuu razgovarao je o entuzijazmu osnivača Tesle, Ilona Maska, prema ovoj virtuelnoj valuti. "Moja opšta misao bi bila da, ako imate manje novca od Ilona - treba da pripazite", kazao je za Blumberg.

I dodao: "Ilon ima tone novca i vrlo je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov bitkoin nekako nasumično ići gore ili dole". Inače, vrednost popularnog digitalnog novčića skočila je skoro 50% nakon što je gigant iz domena e-vozila, Tesla, rekao da je uložio 1,5 milijardi dolara u bitkoin.

Ali, kasnije je došlo do pada od 20%, što je uticalo i na akcije Tesle, jer je Mask na Tviteru "preispitivao" cene bitkoina - da li su previsoke i nestabilne.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen opisala je ovu kriptovalutu kao "krajnje neefikasan način obavljanja transakcija". I sam Gejts je bio i ostao skeptičan prema bitkoinu.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scarecrow

    26. februar 2021 | 09:52

    Ne razumem zasto je ovaj covek u poslednjih par godina poceo da komentarise sve moguce. Svaka cast za microsoft (moguce cak i da je ukrao), ali covek istripovao da je strucnjak za sve. Prica o vakcinama, o GMO, sad o bitcoinu... Finanskijski lako napravi prostor u medijima, ali je postao izuzetno iritantan, pogotovo sto cesto lupeta gluposti...

  • Mihajlo

    26. februar 2021 | 10:40

    Covek vise voli da "programira" DNK ljudi...

  • nikolas

    26. februar 2021 | 11:48

    TO NIJE ZA SIROTINJU !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>