• 1

Ministarka u poseti Bugarskoj: Obilazak gasne merne stanice, radi se i na auto-magistrali "Evropa"

Srpska delegacija imala je priliku i da se upozna sa aktuelnim radovima na izgadnji auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom

  • 1
Zorana Mihajlović, Temenuška Petkova

Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Zoran Petrović

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Srbije, Zorana Mihajlović, počela je radnu posetu Bugarskoj obilaskom lokacije buduće gasne merne stanice u Kalotini, u blizini graničnog prelaza između Srbije i Bugarske, zajedno s ministarkom energetike Bugarske, Temenuškom Petkovom.

Srpska delegacija imala je priliku i da se upozna sa aktuelnim radovima na izgadnji auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom, takozvanom auto-magistralom "Evropa".

Ona se nastavlja na istočni krak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada, koji je u potpunosti završen i pušten u saobraćaj krajem 2019. godine, saopštilo je ministarstvo.

Poseta Mihajlovićeve Bugarskoj nastavlja se radnim sastankom u Sofiji sa ministarkom energetike Petkovom, kojem će prisustvovati delegacije dva resorna ministarstva.

Mihajlovićeva je razgovarala i sa premijerom, Bojkom Borisovim, o saradnji dve države u oblasti energetike i izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska.

Ministarka je prenela pozdrave predsednika Vučića i premijerke Brnabić i zahvalila na današnjem gostoprimstvu i prilici da obiđe i radove na izgradnji prve deonice auto-puta od granice ka Dragomanu, jer to mnogo znači i srpskom i bugarskom narodu.

- Za nas je diverzifikacija puteva od ogromnog značaja, i sve čestitke za Balkanski tok i za brzinu kojom je sve to urađeno i izgrađeno. Nastavićemo da radimo zajedno i na novoj gasnoj interkonekciji između Niša i Dimitrovgrada - rekla je potpredsednica vlade Srbije i dodala:

"To za nas znači diverzifikaciju snabdevača i mnogo novih mogućnosti, naravno, pored bolje cene i boljeg povezivanja celog regiona. Naše dve države su tranzitne države i samim tim mogu mnogo da učine i da iskoriste svoj tranzitni položaj".

Video: Otvoren gasovod Balkanski tok u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    26. februar 2021 | 14:21

    Stigla u Bugarsku a nije uspela da dođe u Gospođince hheheheh

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>