• 2
 ≫ 

Spremaju kazne za prodavnice koje razvrstavaju odeću i igračke na "muške" i "ženske"

 ≫ 

Mnogi proizvođači igračaka već se prilagođavaju ovim trendovima

  • 2
dete, igračke

Foto: Unsplash

Kalifornija razmišlja da usvoji zakon po kom će kažnjavati sve prodavnice koje odvajaju igračke i odeću po polu.

Tako će sve radnje koje naprave ovakvu raspodelu morati da plate kaznu od 1.000 dolara ako ne isprave grešku u roku od 30 dana od dana kada prime pritužbu.

Prodavnice neće morati da menjaju proizvode koje prodaju, ali oni neće smeti da budu izloženi po tradicionalnoj podeli na muške i ženske.

Cilj ove promene je da deci ne bude bezveze da kupe igračku namenjenu suprotnom polu, ali i da im se da mogućnost da se izraze bez predrasuda.

Ovaj zakon dolazi kao posledica sve većeg zagovaranja proizvodnje polno neutralnih igračaka, jer su strogo podeljene, tvrde zagovornici ove ideje, loše i štetne po decu.

Mnogi proizvođači igračaka već se prilagođavaju ovim trendovima, pa prave igračke sa kojima mogu da se povežu moderna deca i modern porodice.

Tako je kompanija Hasbro, koja već 70 godina pravi plastičnu igračku u obliku krompira koja se zove “Gospodin krompirko”, rešila je da izbaci ovo “gospodin” kako bi igračka bila polno neutralna.

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    27. februar 2021 | 09:36

    Propadosmo dupke!!!

  • Ceca

    27. februar 2021 | 11:11

    E svasta...jos samo fali i ovo da kod nas usvoje...glupost.nevidjena...pa naravno da ce biti razvrstana po polu i garderoba i igracke...pa nece valjda decak obuci haljinicu ili kupiti barbiku da se igra

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>