• 20
 ≫ 

Kafići rade do 14h, u skijalištima hranu mogu da služe samo na otvorenom: Detalji novih mera

 ≫ 

Skraćuje se radno vreme tržnih centara i ugostiteljskih objekata za vikend. Skijališta po novom režimu

  • 20
Skijališta kafići

Foto: Pixabay, Shutterstock

Kafići, restorani i tržni centri predstojećeg vikenda radiće skraćeno, odlučio je Krizni štab. Dakle, svi ugostiteljski objekti radiće od 6 do 14h na teritoriji Srbije.

Neće biti ni šalterske dostave. Služenje hrane na skijalištima biće moguće samo na otvorenom, do 14h.

- Služenje hrane i pića biće dozvoljeno samo na otvorenom kada su u pitanju skijališta - rekla je ministarka zdravlja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Ona je dodala da ni šalteri neće raditi posle dva poslepodne za predostojeći vikend.

Konferencija za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, počela je u 15 časova u Palati Srbije.

Šta podrazumevaju nove mere?

 

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, osluženje hrane i pića tokom vikenda biće  dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takodje do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova,  Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takodje od 6 do 14h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose

 

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske amulante

* Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    26. februar 2021 | 15:21

    Ajde sirotinjo u kaFez sa golem katanac..... Pa ti ćuti i trpi...

  • Stojko

    26. februar 2021 | 15:29

    Pa kasno vam je sad misliti na skijalista kad je jos malo pa doslo vreme da se ide na more.

  • Hana

    26. februar 2021 | 15:40

    SADA SMO MI UGOSTITELJI NA METI, SUTRA SI TI, NE ĆUTI!!! USTANAK!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>