• 68

Vučić: Za 27 minuta, po ceni od 1.000 dinara, putovaćemo za Novi Sad najlepšim vozovima u Evropi

Sledi nam nabavka i tri elektromotorna voza koji će moći da dostignu brzinu od 200 kilometara na sat, koliko je i projektovana brzina većeg dela pruge

  • 68
BRZA PRUGA ČORTANOVCI PROBIJEN TUNEL

Foto: Tanjug/Anđelko Utješanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva otkrio je kako će izgledati vožnja budućom prugom od Beograda do Novog Sada.

- Za manje od godinu dana, kada budete išli do Novog Sada za 27-28 minuta, nećete moći da stignete da popijete ni tu kafiu ili čaj koji će besplatno da daju uz kartu - priča Vučić govoreći o novoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, koja se u prvoj fazi gradi na deonici Beograd centar - Novi Sad.

Kako je kazao, cena karte biće nešto veća od 8 evra.

- Mislim da će karta koštati samo 1.000 dinara, to je 8 evra, nešto malo više od 8 evra, samo vas putarina košta 400 i nešto dinara, o gorivu neću da govorim - ističe Vučić.

Sledi nam nabavka i tri elektromotorna voza koji će moći da dostignu brzinu od 200 kilometara na sat, koliko je i projektovana brzina većeg dela pruge.

- Imaćete najlepši pogled, imaćete najudobniju vožnju i najbrže moguće ćete stići za takav novac najekskluzivnijim vozovima, imaćemo najlepše vozove u Evropi. Kupujemo švajcarske Štadlere i to dabldekere. Popnete se na sprat sa najlepšim pogledom kada dođete na kosinu u Čortanovcima, pa pogledate u Dunav - istakao je Vučić.

Brza pruga gradi se u dve deonice: Beograd - Stara Pazova, gde su angažovani kineski graditelji i Stara - Pazova - Novi Sad, koju gradi ruska kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bećar

    27. februar 2021 | 11:35

    Autom nas petoro do BG-a za 1100 dinara a vozom 5000 dal je to realno moja porodica i ja nećemo ići vozom. Bolje bi bilo da se država bavi minimalcem kod nas je 270 a u komšiluku 568€ . Za 40 godina rada imaćemo 21500 dinara penziju 80 / gradjana. E to je uspešna država. Mislite o tome ? A mi smo ekonomski tigar.

  • N

    27. februar 2021 | 11:14

    Kao i ona prica ,kao dobijemo sto evra,i onda nam poveca cene goriva,struje,vode...

  • pop

    27. februar 2021 | 11:13

    Hahaha pa cena busom je 550 u jednom pravcu..a vozom duplo..jeste da se stigne brze al ljudi nemaju para..i nije im ni do kafe a ni caja :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>