• 2
 ≫ 

Detaljan spisak za promenjeno radno vreme za danas i sutra: Šta radi do 14, a šta do 20 sati

 ≫ 

Ograničeno radno vreme odnosi se na ovaj vikend

  • 2
Tržni centar, maske, građani, Delata siti, koronavirus

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vlada Srbije donela je izmenu i dopunu Uredbe za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, a koja se odnosi na skraćenje radnog vremena za danas i sutra.

Da podsetimo, juče je Krizni štab doneo odluku da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 14 sati.

Njihovo radno vreme ograničeno je od 6 do 14 časova, a ovom merom obuhvaćeni su objekti u kojima se obavljaju sledeće delatnosti:

1. u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta)

2. pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi, noćni klubovi i sl.),

3. pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.),

4. u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije),

5. priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.) ,

6. u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge izuzev onih objekata u kojima se održavaju već zakazna takmičenja (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.).

Radno vreme u objektima u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote) ograničava se tako da ti objekti mogu od 6 časova do 20 časova.

Radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost koji se nalaze u zimskim turističkim centrima u okviru hotela ili drugog kategorizovanog ili nekaterizovanog smeštajnog objekta u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja ograničava se tako da ti objekti rade od 6 časova do 22 časa.

U toku radnog vremena iz stava 1. ovog člana u objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva koji se nalaze u zimskim turističkim centrima posluživanje hrane i pića dozvoljeno je u otvorenom delu objekta (bašta i sl.).

Od ograničenja radnog vremena iz st. 1. do 3. ovog člana izuzimaju se:

1. apoteke (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih apoteka koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač ne može obezbediti posebne koridore za pristup ili u koje se ne ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine,

2. benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva,

3. trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane,

4. ordinacija i laboratorija u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i laboratorija, odnosno drugih zdravstvenih ustanova u privatnoj i javnoj svojini".

Video: Pelemiš: Krizni štab nije odgovoran za žurku od 700 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dis

    27. februar 2021 | 11:38

    Nije mi jasno kako ce ova mera spreciti sirenje zaraze. Sve radi. Skratite malo radno vreme i ocekujete rezultate.

  • Pera

    27. februar 2021 | 12:16

    Mogu li delije na trening

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>