• 2

Nemanja je pendrek zamenio za britvu: Stari zanat ponovo je u modi, na termin se čeka danima

Obim posla u samom startu pokazao je da je potreba za ovakvim salonom u gradu na Đetinji, bila velika

  • 2
užice berberin Foto: Rina

Malo ko u Srbiji odluči da napusti državni posao i upliva u preduzetničke vode, ali Nemanja Tarić iz Užica, nije se libio da zasuče rukave, skine policijsku uniformu, i umesto pendreka u ruke uzme makaze i britvu, kako bi postao berberin.

U državnoj službi proveo je 13 godina i onda se osmelio da započne svoj biznis, a ideje je "krao" putujući po inostranstvu gde je video da se berberski posao vraća u modu, da je sve više muškaraca koji veliku pažnju posvećuju svom izgledu.

- Za razliku od starog posla ovde je mirnija glava, pomirim se sa činjenicom da ću se možda fizički umoriti, ali onda kad završim nemam psihički pritisak. To je bila moja zvezda vodilja. Kako bi usavršio svoje znanje, pronašao sam akademiju u Sarajevu, gde sam naučio tajne i veštine berberskog posla, a zatim ih unapredio dodatnim sadržajima - priča Nemanja.

Tako je u Užicu nastala berbernica koja je poznata i u regionu, pa se na zakazani termin čeka i po nekoliko dana. Obim posla u samom startu pokazao je da je potreba za ovakvim salonom u gradu na Đetinji, bila velika.

- Hteli smo da se razlikujemo i usvojili taj neki zapadnjački izgled salona što podrazumeva drugačiji način šišanja, latino-američki stil i spojili smo to sa turskim tretmanom lica, gde je krajnji produkt kraljevski tretman - navodi Tarić, i dodaje:

"Nakon šišanja i brijanja, seda se za šamponjeru gde je stolica masažna, radimo tretman lica, peremo kosu, piling crnom maskom, ujedno odradimo masažu glave, ruku i stopala sa šijacu masažerom, u suštini to je jedan relaksirajući tretman koji pokušavamo da približimo što više Užičanima".

užice berberin Nemanja Tarić iz Užica / Foto: Rina

Iako je dao oglas da su mu potrebni radnici, svoj skromni biznis nije želeo da prepusti bilo kome, pa je za prve saradnike od poverenja, uposlio braću sa kojima funkcioniše kao tim i porodica.

- Počeli smo pre šest meseci i zadovoljni smo. U samom startu sam postavio oglas da tražim radnika, i sa kolegom Đorđem koji se javio na oglas, preko noći smo postali "bum" u gradu, zatim se javilo još mnogo saradnika, ali ipak sam hteo da zaposlim ljude od poverenja i tako je biznis ostao u okviru familije - istakao je Nemanja.

užice berberin Kraljevski tretman za Užičane / Foto: Rina

Tarić planira da u budućnosti svoj biznis proširi i od njega napravi brend prepoznat u celoj Srbiji, i dodaje da je ključ uspeha u poslu biti okružen dobrim ljudima i raditi posao koji volite.

Video: Kinezi nađu način za sve pa i da šisaju i briju u doba virusa, a da se ne zaraze

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>