• 0

Da li su e-vozila, ipak, samo za bogate? Euro 7 norma preti da izbriše desetine hiljada radnih mesta

Od Evropske unije se traži da ozbiljno razmisli o sintetičkim gorivima, koja bi mogla da spasu benzince i dizelaše

  • 0
BMW 128ti

Foto: BMW

S "Euro 7 normom izduvnih gasova 2025." cela auto-industrija se suočava s velikom neizvesnošću. Mnogima se neće isplatiti proizvodnja dizelskih i benzinskih modela, a u problemu su mali gradski automobili koji su najpristupačniji većini Evropljana, kao i desetine hiljada radnih mesta u industriji.

Na ovo je upozorio predsednik Radničkog saveta BMW-a, Manfred Schoch, na Forumu autokluba Mobil u Nemačkoj, prenosi Autoblog.rs.

- Doživećemo nezaposlenost na neslućenim nivoima. Ako političari istraju u tome, neće biti dobro - kaže on.

Smanjenje broja modela (i prelaz na električna vozila) uticaće na broj zaposlenih u auto-industriji, a posebno će biti pogođeni dobavljači delova.

Schoch kaže da se u brizi za klimatske promene zaboravlja na ljude. Na forumu su se čule ideje da i nemačko Ministarstvo zaštite okoline ovu normu smatra neostvarivom.

Od Evropske unije se traži da ozbiljno razmisli o sintetičkim gorivima, koja bi mogla da spasu benzince i dizelaše, a nude i održivu mobilnost, odnosno niže emisije štetnih gasova.

Na kraju, zaključeno je: električni automobili su preskupi i mnogi taj luksuz neće moći da priušte.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke