• 1
 ≫ 

Mek potpisao važan ugovor: Noviteti se možda neće svideti fanovima, a Gejts je opet "umešao prste"

 ≫ 

Biljne pljeskavice počele su da dominiraju američkim i svetskim tržištem, pa će se uskoro naći i u najpopularnijem restoranu brze hrane

  • 1
mek, burger, hamburger

Foto: Pixabay

Firma Beyond Meat, čiji je jedan od glavnih akcionara milijarder Bil Gejts, potpisala je važan trogodišnji ugovor sa tržišnim gigantima kao što su MekdonaldsYum! Brands.

Podsećamo, biljni burger koji Gejts obožava postao je hit u Južnoj Americi, tačnije u Peruu, toliko da bukvalno nestaje s rafova u marketu.

Nakon vesti o ovoj saradnji, akcije Beyond Meat-a skočile su u petak 13%, na 162 dolara. Zapravo, kompanija iz Los Anđelesa, osnovana 2009. godine, snabdevaće američki lanac za burger pod imenom McPlant.

O tome smo i pisali početkom meseca, a ocena stručnjaka je da će ovo polje prehrane porasti čak 1.640 odsto.

Ovaj potez bi mogao da bude mač sa dve oštrice za Mekdonalds, koji se proslavio upravo na račum hamburgera (eng. ham - šunka). Ipak, "mesna industrija" zasnovana na biljkama dominira sve više na tržištu hrane.

Biznis Insajder piše da će Beyond Meat Mekdonalds razvijati i neke druge biljne varijante, koje se odnose na jaja, svinjetinu, piletinu iz popularnog restorana.

Podružnice Yum! Brands-a su dobro poznate kompanije KFC, Pizza Hut i Taco bell, sa kojima Beyond Meat planira da sarađuje u narednim godinama.

Video: 5 najskupljih namirnica koje prosečni domaćini teško mogu da priušte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>