• 0

Tviter ruši lokalne zakone širom sveta, ali akcije ipak skaču: Šta je razlog tome?

Tviter, čija je vrednost procenjena na 59,5 milijardi dolara, obratio se prošle sedmice analitičarima s planovima o novim opcijama i proizvodima

  • 0
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze

Foto: Shutterstock

Tviter je krajem prošle nedelje objavio svoje ambiciozne ciljeve: da udvostruči i korisničku bazu i prihode tokom naredne dve godine.

Direktor finansija (CFO) ove kompanije misli da su i više nego sposobni da ispune te ciljeve. Tviter želi da poveća broj svojih svakodnevno aktivnih korisnika, sa 152 miliona (kraj 2019. godine) na 315 miliona, i da dostigne 7,5 milijardi dolara zarade do kraja 2023. godine, u odnosu na 3,7 milijardi dolara iz 2020.

Akcije Tvitera porasle su do novih maksimuma nakon ove najave, tačnije više od 3%. CFO Ned Segal rekao je za CNBC da mogu da daju takve informacije jer imaju "puno poverenja u svoju strategiju".

Ciljevi su, navodi se, agresivni izlazak iz pandemije. Da bi im izašao u susret, Segal je rekao da će se Tviter usredsrediti na ubrzavanje izdavanja novih proizvoda i opcija, kako bi privukao nove korisnike. Moguć je i razvoj novog modela pretplate.

Kompanija je nedavno najavila kupovinu novinske platforme "Revue". Tviter, čija je vrednost procenjena na 59,5 milijardi dolara, obratio se analitičarima s planovima o novim opcijama i proizvodima.

Inače, agencija TAS S prenela je najnovu vest: Tviter krši ruski zakon jer ne briše informacije koje su zabranjene u Rusiji, iako je Roskomnadzor (Federalna služba za nadgledanje komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih medija) to zahtevao.

Broj pritužbi Roskomnadzora koje je Tviter odbio prelazi brojku od 2.800.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>