• 0

Fabrika iz Raske kandidat za dobavljača svetskog modnog brenda Filip Plejn

"Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao, sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima, zajedno sa ovim sjajnim čovekom"

  • 0
Čovek muškarac modni dodaci moda odeća

Foto: Shutterstock

Na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, poznati svetski modni dizajner Filip Plejn, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, posetio je domaću firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

- Velika je čast biti danas sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fešn Vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao, sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima, zajedno sa ovim sjajnim čovekom - rekao je Čadež.

Plejn je, po rečima Čadeža, u svetu trenutno jedan od najcenjenijih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

- Cilj nam je da Filip bude ovde, da bude češće u Raškoj i da mi sa ovom fabrikom postanemo deo sveta Filipa Plejna - poručio je predsednik PКS.

Dizajner je izrazio zadovoljstvo posetom fabrici u opštini Raška, zahvaljujući pozivu predsednika PКS Marka Čadeža.

- Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, obzirom na udaljenost od Beograda posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima mnogo interesantnih mogućnosti da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda - rekao je Plejn.

 

Sava Mitrović, direktor Luss Textile, istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela Rašku da stavi na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

U planu je da fabrika zaposli još 200 radnika sa teritorije Raška.

Luss Textile renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi. Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni. Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj. Filip Plejn je dobitnik broja priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hong Кonga.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>