• 0

Restoran koji se osigurao u slučaju pandemije, sada dobija odštetu

Jedan ugostiteljski objekat iz Marseja uspeo da je ovu krizu koliko-toliko okrene u svoju korist...

  • 0
restoran, kafić

Foto: Unsplash

Osiguranje vezano za pandemiju kovid-19 je svakako novina, a oni mudri su našli način kako da donekle izbegnu posledice krize, usled nemogućnosti rada.

Širom sveta, ugostiteljski objekti i dalje se sporo otvaraju ili i dalje drže ključ u bravi, što im je potpuno poremetilo poslovanje i prihode tokom prethodnih meseci.

Naime, najnovija vest vezana za osiguranje i pandemiju jeste da će osiguravajuća kuća Aksa iz Francuske morati da plati odštetu jednom vlasniku restorana u u Marseju, zbog poslovnih gubitaka koje je pretrpeo.

Ovu odluku je potvrdio sud u Eks en Provansu, nakon odluke suda u Marseju. Sud je zaključio da se naknada štete može tražiti za operativne gubitke, jer je vlasnik morao da zatvori restoran zbog mera vlade, a ne svojom voljom.

Klauzulu o izuzeću, na koju se pozvala osiguravajuća kuća, sud je odbacio. Osiguravajuća društva, generalno, vode sporove zbog odštete i u drugim državama, jer polise nisu jasno definisane: "zamagljene" su razlike između epidemije i pandemije.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>