• 0

Otvorili su svoje maloprodajne objekte posle godinu dana, a onda su akcije počele da skaču

Epl ponovo "slobodno" radi u SAD, na svom ključnom tržištu

  • 0
epl, zgrada epla

Foto: Pixabay

Tehnološki gigant i tvorac popularnog Ajfona, Epl, konačno je nakon skoro 12 meseci otvorio sve maloprodajne objekte u SAD.

Ovo je prekretnica u poslovanju u proteklih godinu dana, koja je uticala na rast akcija kompanija, zajedno sa vešću da je investitor Voren Bafet zadržao svoj udeo od 5,4 odsto u kompaniji.

Deonice Epla su na berzi porasle za više od 5%, što je najveći skok u poslednja četiri meseca. Podsećamo, tehnološka američka kompanija je sve svoje radnje zatvorila 13. marta 2020. godine, a u Kini je zatvaranje počelo mesec dana ranije, piše MarketWatch.

Ipak, u odnosu na prošlu godinu, deonice Epla su u padu 3,7%.

Isto tako, tamo su se Epl objekti i otvorili najranije, budući da se Kina dobro izborila sa kovidom-19, odnosno pre svih. Tačno 270 Epl prodavnica od juče ponovo radi i u SAD, ključnom tržištu ovog diva.

Način funkcionisanja malo je drugačiji, ipak. Radnje su otvorene u određenom kapacitetu, a neke samo za sastanke osoblja. Teksas je poslednji otvorio objekte u ponedeljak, a trenutno ostaju zatvorene samo Epl radnje u Francuskoj i Brazilu.

Izgleda da se američka ekonomija sve više oporavlja, zajedno sa zdravstvenom slikom. Tamo su, naime, ponovo otvorene brojne prodavnice, jer su vakcine protiv kovida-19 u masovnoj upotrebi.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>