• 1
 ≫ 

Da li će država i na koji način pomoći onima koji su ostali bez posla

 ≫ 

"Država ne zaboravlja nikog", rekao je ministar finansija u Vladi Srbije

  • 1
Siniša Mali

Siniša Mali / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija, Siniša Mali, najavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti doneta odluka da li će se i na koji način pomoći nezaposlenima, tj. građanima koji su ostali bez posla tokom pandemije.

- Razmišljamo o tome, predsednik Aleksandar Vučić je sa tom idejom izašao pre nekoliko dana. Razmišljamo sad na koji način i pod kojim uslovima možemo da pomognemo i onima koji su ostali bez posla tokom pandemije - rekao je Mali tokom gostovanja na TV Prva.

Mali je precizirao da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude iznesen stav po tom pitanju. Istakao je da i to pokazuje da država ne zaboravlja nikoga i da želi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

Podsećamo, ministar je nedavno potvrdio i da 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima. Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, mogu da izberu banku prilikom prijave.

Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle, ukupno 110 evra. Mali je takođe podsetio da penzioneri neće morati da se prijavljuju za pomoć od po 30 evra u maju i novembru, niti za dodatnih 50 evra u septembru.

Dodao je da je prošle godine 6,1 miliona građana dobio pomoć od 100 evra iz budžeta.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. B.

    21. mart 2024 | 19:28

    Drzava je zaboravila na mnoge, to je istina, pa treba da ispravi, kako bi i ti mnogi mogli da zive, kupe hranu, plate racune, vole i zive sa porodicom u svome domu. Dakle, gospodine Mali, nemojte izjavljivati pre provere na terenu kako biste se u licnom kontaktu sa odbacenima uverili da ne mogu da prežive i kako biste saznali zasto bivaju predmet unistenja, nebrige i neprava. Ovde davalac komentara nije birao ni gubitak posla, ni bedu koja ga neskrivljeno snalazi. Da li ce Vam redakcija preneti ovu tacnu vest-potrebno je i urgentno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>