• 1
 ≫ 

Prvi svetski hotel u svemiru: Imaće teretanu, restorane, salu za koncerte, ali je samo za odabrane

 ≫ 

Istraživanje svemira je već neko vreme posebna preokupacija milijardera, kao što su Ilon Mask i Džef Bezos

  • 1
Hotel u svemiru

Foto: Profimedia/The Gateway Foundation. / Ferrari

Putovanje u svemir više neće biti ograničeno samo na astronaute. Milijarderi sve više pažnje posvećuju kosmosu, a bogati i slavni kupuju, tj. bukiraju prve karte za komercijalne letove.

Sada ili u vrlo bliskoj budućnosti moguće je planirati odmor van Zemlje, a sve zahvaljujući prvom svetskom hotelu u svemiru. Trebalo bi da bude otvoren 2027. godine, u poslovne svrhe.

Orbital Assembly Corporation (OAC), kompanija koja stoji iza ambicioznog projekta, nedavno je otkrila nove detalje o hotelu, a na mrežama se uveliko priča o prvim snimcima i fotografijama hotela.

Jedinstveni, luksuzni "Voyager Station" moći će da primi 400 ljudi u datom momentu, a pretpostavka je da je to prva komercijalna svemirska stanica koja radi po principu veštačke gravitacije.

Podseća na džinovski točak koji se rotira izvan planete. Proizvodi različite nivoe veštačke gravitacije, povećavanjem ili smanjenjem brzine rotacije. "Veštačka ili simulirana gravitacija je od suštinskog značaja za dugoročno stanovanje u svemiru", navodi se na zvaničnom sajtu.

Hotel u svemiru

Voyager Station / Foto: Profimedia/The Gateway Foundation. / Ferrari

Hotel je, kako se navodi, dizajniran da spoji lepo i korisno, odnosno posao i zadovoljstvo. Ipak, ovo nezaboravno iskustvo moći će da priušti samo nekolicina, budući da košta do 25 miliona dolara.

Stanica će imati Habitation Ring, gde će biti postavljen niz velikih, povezanih modula pod pritiskom. Moduli u privatnom vlasništvu koristiće se za vile, hotele, komercijalne aktivnosti, dok će oni u državnom vlasništvu služiti za naučna istraživanja i obuke.

Hotel u svemiru

Prvi hotel u svemiru / Foto: Profimedia/The Gateway Foundation. / Ferrari

Hotel će posetiocima ponuditi vrhunske restorane i barove, teretane, centar za razne aktivnosti, kao što su muzički koncerti, i tome slično. Koncept Voyager Station je osmišljen 2012. godine, pod "palicom" Gateway Foundation.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valodja

    3. mart 2021 | 12:53

    Pa da prave hotel u svemiru a nemogu da se izbore sa koronom ha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>